اختلال شخصیت ضد اجتماعی

اختلال شخصیت ضد اجتماعی که سایکوپاتی هم گاهی اوقات نامیده می شود، جزو کلاستر B اختلالات شخصیت محسوب می شود. نوعی اختلال روانی است که در آن فرد به طور مداوم هیچ توجهی به هنجارها و قانون های اجتماعی نمی کند و حقوق و احساسات دیگران را نادیده می گیرد.

شخصیت ضد اجتماعی

علائم اختلال شخصیت ضد اجتماعی

⭐️ بی توجهی به قوانین جامعه و عدم رعایت حقوق دیگران.

⭐️ بی توجهی به پیامد های منفی رفتاری که انجام می دهند.

⭐️ به سرعت خشمگین می شوند و نمی توانند خشم خود را کنترل کنند.

⭐️ بعد از صدمه و بی احترامی به دیگران پشیمان نمی شوند و عذاب وجدان ندارند.

⭐️ بی مسئولیت هستند و قبل از انجام هر کاری بدون فکر و برنامه ریزی عمل می کنند.

⭐️ به امنیت دیگران و خودشان اهمیت نمی دهند.

⭐️ احساس خود برتر بینی نسبت به دیگران دارند.

⭐️ دروغگو هستند و بی رحمانه عمل می کنند.

⭐️ بازیچه قرار دادن دیگران برای لذت بردن.

⭐️ روابط ضعیف یا سوء‌ِاستفاده‌گرانه دارند.

نکته مهم : موقعی ما می توانیم برچسب اختلال شخصیت ضد اجتماعی به فرد بزنیم که حداقل 18 ساله باشد و باید بعضی از علائم اختلال سلوک را قبل از 15 سالگی از خود نشان داده باشد.

دلایل شکل گیری اختلال شخصیت ضد اجتماعی

عوامل مهمی دست به دست هم می دهندکه فرد در بزرگسالی به اختلال شخصیت ضد اجتماعی مبتلا شود. یکی از مهم ترین عواملی که نقش بسزایی در شکل گیری این اختلال دارد “شیوه زندگی فرد در دوران کودکی و نحوه تربیت والدین در این دوران” است. (دوران کودکی مهم ترین دوران زندگی هر فرد محسوب می شود که اگر والدین کوتاهی کنند «به عنوان مثال ابراز نکردن محبت و عاطفه به فرزند – تربیت نادرست و تشویق های بی جا – گیر دادن های زیادی و درک نکردن فرزند» قطعا ضربه ای بزرگی به فرزند خود می زنند، معمولا این کوتاهی ها سبب یکسری اختلالات روانی در بزرگسالی فرد می شود) معمولا افرادی که به اختلال شخصیت ضد اجتمایی مبتلا می شوند در خانواده هایی بزرگ شده اند که طلاق، فقر، خشونت حکم فرما بوده است. عامل ژنتیک و وراثت هم می تواند یکی از عوامل شکل گیری اختلال شخصیت ضد اجتماعی باشد اما درصد کمی را به خود اختصاص می دهد.

شیوه های درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی

درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی غیر ممکن نیست! اما نسبت به دیگر اختلالات شخصیت، کار سختی است. روش گفت و گو درمانی و شناختی رفتاری (CBT) تاثیر خوبی در درمان دارد، در این روش با تمرکز بر رفتار، افکار و احساسات، به درمانجو کمک می کنیم تا افکار مثبت و الگو های کاربردی صحیح را جایگزین افکار و اعمال نادرست کند. دارو درمانی : اگر بیمار اختلال افسردگی و یا اضطراب نیز داشت پزشکان ممکن است داروهای ضد افسردگی، تثبیت کننده خلقی یا داروهای ضد اضطراب را تجویز کنند. قطعا حمایت خانواده نقش بسزایی در درمان ایفا می کند.

شخصیت ضد اجتماعی

داستان واقعی بر اساس DSM

براندون با هیچ کس ارتباط میان فردی نزدیک نداشت. از همان سال های اول تحصیل وقتی در مدرسه و دور از چشم پدر و مادرش بود، همیشه بی انضباطی می کرد و خودش را به درد سر می انداخت. با اینکه هوش بالایی داشت اما نمراتش ضعیف بود. در 13 سالگی بعد از مصرف ماری جوآنا در حالت نشئگی، به زور وارد خانه یکی از همسایگان شد و به همین دلیل مدتی را در بازداشتگاه کودک و نوجوان گذراند. تقریبا بلافاصله بعد از آزادی شروع به ماشین دزدی کرد. در 19 سالگی به خاطر یک خلاف به 18 ماه زندان محکوم شد. در زندان نام او را گانگستر گذاشتند زیرا با بکار بردن زور فیزیکی می توانست دیگران را بترساند و به اطاعت وادار کند. بعد از آزاد شدن از زندان دوباره دستگیر شد ، این بار به جرم تیراندازی و قتل. در زندان براندون همیشه درمورد توانایی خود در جذب زنان با افتخار صحبت می کرد، به این صورت که از اسامی دروغین استفاده می کرد و بعد از جلب اطمینان آن ها، حسابی تیغشان می زد.  براندون از کارهایش اصلا احساس پشیمانی نمی کرد.

معرفی فیلم های سینمایی در زمینه شخصیت ضد اجتمایی

فیلم شخصیت ضد اجتماعی

نام فیلم : سکوت بره ها (The Silence Of The Lambs)

موضوع روانشناسی فیلم : اختلال شخصیت ضد  اجتماعی

خلاصه فیلم : کارآموز جوان FBI توسط جک کرافورد مأموریت می‌یابد که با هانیبال لکتر گفتگو نماید، زیرا ممکن است بتواند به آن‌ها در پیدا کردن بیل بوفالو که آدم‌کشی زنجیره‌ای است و پوست قربانیانش را از تن جدا می‌نماید، کمک نماید.

فیلم شخصیت ضد اجتماعی

نام فیلم : هانیبال (Hannibal)

موضوع روانشناسی : اختلال شخصیت ضد اجتماعی و  اختلال سو مصرف مواد

خلاصه فیلم : انیبال که یک بیمار روانی می‌باشد توسط کلاریس استارلینگ که یک مامور پلیس است در یک زندان فوق امنیتی ، ملاقات می‌شود. اما پس از مدتی هانیبال از زندان فرار می‌کند و سعی دارد دوباره به انتقام‌جویی خود برگردد

فیلم شخصیت ضد اجتماعی

نام فیلم : روانی آمریکایی (American Psycho)

موضوع روانشناسی فیلم : اختلال شخصیت ضد اجتماعی

خلاصه فیلم : یک جوان نیویورکی به نام پاتريک بيتمن، کسی که در ظاهر فردی با وقار، خوش لباس و در کل یک جوان برازنده به نظر می رسد، اما در پشت این چهره ی او، یک هیولا نهفته است. «بیتمن» شب ها کار واقعی اش را شروع می کند و به شکار و کشتن ولگردها و زنان خیابانی می پردازد…

+ بیشتر بخوانید

دوست خوبم نظرتون را در مورد اختلال شخصیت ضد اجتماعی در قسمت دیدگاه ها ارسال کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *