ازدواج فامیلی

عقد دختر عمو پسر عمو را تو آسمان ها بستند.

آیا شما این جمله را شنیدید؟

بعضی از خانواده ها ترجیح می دهند که فرزندشون با یکی از دختر ها یا پسر های فامیل ازدواج کند. برای این کار نیز دلایل مختلفی دارند، مهمترین دلایلی که می گویند عبارت اند از :

شناخت زیاد: ببین پسرم، شما با دختر عموت از کودکی بزرگ شده اید و تا حدی روی یکدیگر شناخت دارید و از خصوصیات و اخلاقیات یکدیگر با خبر هستید، این بهتر از این نیست که با دختری ازدواج کنی که هیچ شناختی از او نداری و معلوم نیست بعد ازدواج چگونه از آب در می آید؟

مسائل مالی به راحتی پذیرفته می شود: در اموری مانند مهریه، جهیزیه، خانه، مراسم عقد و عرسی و… معمولا به توافق خوبی می رسیم. اگر دختر عموت را بگیری، می تونیم عموت را تو رودربایستی به اندازیم و مهریه را کم کنیم.

فرهنگ و رسوم خانوادگی: یکی دیگر از دلایل اصرار والدین، وجود فرهنگ و ارزش ها و رسم و رسوماتی که در خانواده ها مشترک است. اگر بخواهم یک نمونه از رسم ها را مثال بزنم که در خانواده ها ممکن است متفاوت باشد، بحث جهیزیه است. در حاضر مشاهده می کنیم که در یکسری از خانواده ها باب شده،  جهزیه بین خانواده داماد و عروس تقسیم شود و دیگه حالت گذشته که تمام جهیزیه را خانواده عروس بدهند در این خانواده ها منسوخ شده. اما خیلی از خانواده ها را مشاهده می کنیم که به اصل گذشته جهیزیه، هنوز اعتقاد دارند.

تحکیم روابط: در فیلم و سریال های قدیمی ما خیلی مشاهده کردیم که برای اینکه پیوند دوستی بین دو قبیله حفظ شود، پسر یک قبیله با دختر قبیله ی دیگر وصلت می کرد، در بعضی خانواده های امروزی این موضوع را مشاهده می کنیم که دو برادر روابط بینشون خوب نیست و همیشه در حال جنگ و دعوا هستند، اما همسران آن ها برای اینکه این روابط را بهتر کنند، به فرزند خود پیشنهاد می دهند که ازدواج فامیلی کند.

 ازدواج اجباری: در سرتاسر دنیا هنوز جاهایی وجود دارد که در آن قوم و یا شهر، خانواده ها اجازه ی ازدواج فقط با فردی را می دهند که در آن قوم و یا جزو اقوام و بستگان خودشان باشد.

ازدواج فامیلی

بگذارید ببینم

اصلا ازدواج فامیلی را می دانید به چه ازدواجی اطلاق می شود؟

هر کدام از ما ها طبیعتا جَد داریم. حالا در ازدواج فامیلی این دو شخص باید حدقل یک جَد مشترک داشته باشند.به عبارتی دیگر

ازدواج  پسر عمو، پسر دایی، پسر عمه و یا پسر خاله با دختر عمو، دختر دایی، دختر عمه و یا دختر خاله.

چرا ازدواج فامیلی توصیه نمی شود؟

در ابتدا ، یکسری از دلایلی که سبب می شود، فرد به ازدواج با فامیل خود روی آورد را خدمت شما عزیزان عرض کردم. اما این نوع ازدواج خالی از عیب نیست که در اینجا قصد دارم به مهم ترین معایب آن اشاره کنم.

ژنتیک: ژنتیک و وراثت را می توان مهم ترین دلیل بیان کرد، حالا چرا؟!

در ازدواج فامیلی همانطور که از اسم آن پیداست، عروس و داماد با یکدیگر فامیل هستند و طبیعتا چون جد مشترکی دارند، ژن ها و ویژگی های ارثی مشترکی نیز دارند. حالا ممکنه این ویژگی مربوط به بیماری در فرد باشد که به صورت نمایان در آمده یا به صورت نهفته و بدون نشانه باشد. و ممکنه این ژن را هر دو نفر از جد خود به ارث برده باشند، در این صورت ممکن است، فرزند شان به احتمال بالاتری این بیماری را بگیرد. کلا در هر ازدواجی، احتمال به دنیا آمدن بچه ای با اختلالات مادرزادی هست، اما این احتمال در بچه هایی که از طریق ازدواج فامیلی به دنیا می آیند، بالاتر است. و همین طور احتمال سقط جنین ناخواسته  و مرده به دنیا آمدن جنین نیز در آن ها وجود دارد. بیماری های شایع که ممکن است به آن دچار شوند عبارت اند از معلولیت های ذهنی و جسمی، تالاسمی، نقص ایمنی، شب کوری و…

طلاق: یکی از معضلاتی که در جوامع امروزی بسیار شاهد آن هستیم، طلاق و جدایی است. در ازدواج های فامیلی، طلاق به مراتب کمتر از ازدواج های غیر فامیلی روی می دهد. الان سوال براتون پیش می آید، این خیلی خوبه که در این ازدواج ها طلاق کمتره پس چرا شما این را جزو معایب آوردید؟! خب عزیزان دلم! این موضوع را میشود از پنجره دیگری نیز مشاهده کرد.

برادر من خواهر من کی گفته هر کسی ازدواج می کنه باید تا آخر عمر با آن فرد بسوزه و بسازه! نه کی گفته!!! یا مثلا اینکه میگند: با لباس سفید میری خونه شوهر و با کفن سفید باید اونجا رو ترک کنی. حرف من این نیست که حتما باید بری دو سه بار ازدواج کنی، نه عزیزم حرف بنده اینه که بعضی موقع ها طلاق بهترین راهکار برای نجات دادن یک نفر یا هر دو نفر در رابطه است مثلا آقا اختلال شخصیت اسکیزوئید داره و تنهایی را ترجیح می ده اما با یک خانمی ازدواج کرده که کاملا اجتماعیه و پر از شور و انرژی است. قطعا این دو نفر در خیلی از مسائل به مشکل و عدم تفاهم بر می خورند و این آقا نمی تونه به طور کامل طرف مقابلش را از نظر عاطفی از نظر جنسی از نظر روابط و… ارضا کنه در نتیجه ممکنه این خانم به انزوا کشیده بشه یا سرانجامشون خیانته یا طلاق های عاطفی و جنسی و یا جدایی. حالا این خانم بعد از ازدواج متوجه میشود، اشتباه کرده که با این آقا ازدواج کرده و دیده طرف مقابلش حالا با رفتن پیش روانشناس و دادن مهلت بازهم خودش به خودش کمک نمی کنه تغییر کنه. و اگر طلاق بگیره شرایطی حمایتی از طرف خانواده اش را داره. این خانم با راهنمایی های مشاورش و سَبُک و سنگین کردن مسئله، تصمیم به طلاق می گیرد. 

طلاق گرفتن در افراد غیر آشنا نسبت به افرادی که نسبت فامیلی دارند، کار راحت تریه. اما در یک ازدواج فامیلی معمولا کمتر به فکر طلاق می افتند و حاضره با آن مشکل همسرش تا آخر عمر بسوزه و بسازه. چون رابطه دو خانواده جریحه دار میشه. چون دخالت های بیجا فامیل و آشنایان میاد وسط که هر جور شده شما را راضی کنند که ادامه بدی! یکجا میرسه که واقعا کم میاری در برابر خواسته ات!

توهم شناخت: قطعا شما یک نفر را که 20 ساله می شناسید بهتر ازش شناخت دارید تا یک شخص دیگر که چند ماهه باهاش آشنا شدید.(البته این نکته هم تو پرانتز به شما دوستان عرض کنم که، با اینکه شما مثلا دختر عموت یا داییت را 20 ساله می شناسی اما نمی توانی ادعا کنی که به طور کامل خصوصیات و ویژگی های طرف مقابلت را می دونی! قطعا دختر عمه شما یا دختر خاله شما یک خصلت هایی داره که ممکنه جلو شما آقااااااااا انجام نده و خانواده اش هم پنهان کرده باشند یا یکسری وسواس ها و اختلالاتی داره که شما تازه بعد از ازدواج که رفتید سر یک خونه زندگی می فهمید. البته این موضوع ربطی به ازدواج فامیلی یا غیر فامیلی نداره، در همه نوع ازدواج ها، دختر و پسر در دوران آشنایی قطعا سعی می کنند ویژگی های مثبت را از خود نشون بدهند. اما در ازدواج های فامیلی در بعضی اوقات گول همین شناخت را می خوریم، با خودمون میگیم که بابا من میشناسمش دختر عمومه اما مدتی بعد از عروسی تازه متوجه میشی چه هیولایی بوده☹️)

دخالت فامیل و بستگان: در همین ازدواج های غیر فامیلی، دخالت های زیاد و بی مورد از والدین صورت می گیرد، دیگه ازدواج فامیلی جای خودش را داره، علاوه بر دخالت پدر و مادر های هر دو طرف، باید جوابگوی فامیل و آشنا هم باشید.

قبل از ازدواج فامیلی حتما به نکات زیر توجه کنید

خب، حالا یکسری افراد، به دلایلی قصد دارند ازدواج فامیلی کنند (مولکول عشق کار خودشا کرده😂)، برای این بزرگواران یکسری توصیه داریم که حتما مد نظر داشته باشید که کمترین آسیب را ببینید.

  • اگر قصد ازدواج دارید ابتدا موضوع فقط بین دو خانواده باشد، به هر دلیلی مثلا آزمایش بد بود و یا هر اتفاق دیگری افتاد که نشد این ازدواج رخ دهد، لااقل پشت سرتان حرف و بحثی نیست.
  • مسلما از اهمیت آزمایش ژنتیک با خبر هستید پس پشت گوش نیندازید و در ابتدای کار بروید.
  • حتما پیش مشاور ژنتیک بروید تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
  • میدونم میگید میشناسمش اما به خاطر گل روی خودتون و زندگی خوب هم که شده، تحقیق را فراموش نکنید.
  • تا حد امکان نگذارید، فامیل و آشنایان در زندگی شما دخالت بی مورد کنند.
  • اگر در جایی از زندگی، به هر دلیلی که دیدید واقعا نمی توانید ادامه به زندگی مشترک با او دهید، و نتوانست و یا نخواست با کمک های مشاور و دکتر، بهبودی ایجاد کند، و از طرفی می خواهید طلاق بگیرید، لطفا زندگی خودتان و یا بچه هایتان را نسبت به حرف فامیل و آشنا در اولویت قرار دهید.

در آخر...

در اینجا من سعی کردم با یکسری از معایب و مزایای این ازدواج شما را آشنا کنم. با توجه به پیشرفت های پزشکی تا حدی می توان، بیماری ها را کنترل کرد اما باز هم نمی توان به طور کامل همه بیماری ها را درمان کرد.

پیشنهاد می کنم، در صورت امکان، با فردی غیر از فامیل و بستگان خود ازدواج کنید.

فریب جمله زیر را نخورید

پدر و مادر های ما ازدواج فامیلی کردند و ما سالم هستیم، پس ازدواج فامیلی ما هم عیبی ندارد. خب این جمله تا حد زیادی اشتباهه، فکر نکنید بچه ای که به دنیا می آید، فقط عقب مانده ذهنی یا معلول میشه نه!!! یکسری اختلالات و بیماری هایی هست که شما مثلا در جوانی و یا پیری نشانه های آن در شما ایجاد می شود و یا در شما نهفته می ماند و به بچه های خود منتقل می کنید.

+ بیشتر بخوانید

دوست خوبم نظرتون را در مورد ازدواج فامیلی در قسمت دیدگاه ها ارسال کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *