سن مناسب ازدواج

سلام عرض می کنم خدمت شما پسران و دختر های عزیز. طبیعتا ما آدم ها از یک سنی به بعد به فکر ازدواج کردن می افتیم ، این فکر ممکنه از بلوغ جنسی به بعد و یا از سنین بزرگسالی به بعد و حتی ممکنه از دوران خامی کودکی در ذهن ما شکل بگیرد. در این برهه ی زمانی سوالاتی برای ما پیش می آید مثلا :

از چند سالگی من باید به فکر ازدواج باشم ؟

آیا اصلا سن مهمه در ازدواج ؟ 

آیا کمی صبر کنم و سن ام بالاتر برود بهتر نیست ؟

اصلا چه شرایطی باید داشته باشم ؟

اگر زود ازدواج کنم چه پیامد هایی دارد ؟

اگر دیر از دواج کنم چه مشکلاتی را به بار خواهد آورد ؟

کی ازدواج کنیم

دو نوع سن ما داریم، سن شناسنامه ای و سن شخصیتی. ما به طور عمومی نمی توانیم سن ازدواج برای هر جنسیت مشخص کنیم  مثلا بگیم پسر باید تا 24 سالگی ازدواج کنه و یا دختر تا 20 سالگی. این کاملا اشتباهه چون یک پسر ممکنه تا 30 سالگی هم شرایط ابتدایی ازدواج را نداشته باشه یا یک دختر در سن 20 سالگی برایش خواستگار آمده اما این دختر خانم هنوز شرایط اولیه یک ازدواج را نداره و به طور دقیق که رفتار و شخصیت  این دختر را می بینیم متوجه می شویم، با اینکه سن شناسنامه ای او 20 سال است اما رفتار و شخصیت غالبش بچگانه است و از پس یک زندگی زناشویی بر نمی آید.

قطعا ازدواج زود هنگام و دیر هنگام حتی با داشتن شرایط ازدواج  مشکلاتی را به بار خواهد آورد، که چند خط پایین تر درموردش بحث میکنم.

اما قبل از آن، یک موضوع خیلی مهم را می خواهم باهاتون در میان بگذارم

💢 موضوع به شدت مهم 

دوست عزیز من هیچگاه صرفا به خاطر روابط جنسی ازدواج نکن ‼️

شاید شما هم بین دوستانتان دیده باشید، افرادی که فکر می کنند تا به بلوغ رسیدند باید برای رفع نیاز خودشون ازدواج کنند

ازدواجی که صرفا بر اساس رفع نیاز جنسی شکل بگیرد، به احتمال خیلی زیادی به طلاق و یا خیانت منجر می شود.

ازدواج زود هنگام

یکی  از رسم ها و باور های غلط مخصوصا در جوامع سنتی، ازدواج در سن کم است یعنی فرد به آن پختگی و بلوغی که باید برسد هنوز نرسیده، منظور از بلوغ صرفا بلوغ جنسی نیست بلکه شامل انواعی از بلوغ های اجتماعی، اقتصادی، روانی، عاطفی، اخلاقی، جسمانی و جنسی است. بیشتر این ازدواج ها به صورت سنتی است یعنی صرفا با انتخاب پدر یا مادر شکل می گیرد. به نوعی این پسر و دختر بدون شناخت کافی از یکدیگر ازدواج می کنند و بعد از اینکه رفتند سر یک خانه زندگی متوجه می شوند، اصلا دنیاهاشون با هم متفاوته و اینجاست که به احتمال خیلی زیادی از هم طلاق می گیرند. پس یک نکته مهم این پاراگراف چی بود؟

نکته طلایی : هیچ گاه بدون شناخت کافی در همه جنبه های طرف مقابلت، ازدواج نکن.

خب برگردیم سر موضوع اصلی، معمولا هر چه سن بالاتر می رود، معیار های ما برای ازدواج تغییر می کند. در سنین نوجوانی، یک بحرانی وجود دارد به نام بحران هویت، که نوجوان هنوز به ثبات فکری و هیجانی نرسیده و نمی دونه چی می خواهد و به کجا می خواهد برسد و سردرگمی در انتخاب دارد در نتیجه در انتخاب همسر هم احتمالا اشتباه خواهد کرد. از پیامد های منفی دیگر ازدواج زود هنگام می توان به ادامه ندادن تحصیلات اشاره کرد که به نوبه خود از یکسری مهارت ها و فرصت های شغلی محروم می شوند و نکته قابل توجه اینجاست که اگر این دو فرد بعد از مدتی متوجه بشوند که واقعا اشتباه کردند که ازدواج کردند سبب یکسری پیامد های منفی دیگر نیز می شوند مثل جدایی، طلاق جنسی و عاطفی، خیانت، بیوه شدن زود هنگام خانم. از بحث بارداری هم نمیشه به همین راحتی گذشت، بارداری در سنین پایین مشکلات خطرناکی برای خود فرد و هم برای بچه به بار می آورد.

خب بریم سراغ علت هایی  که فرد تن به ازدواج زود هنگام می دهد : علت های فرهنگی، مذهبی، اشتیاق جنسی، وضعیت مالی خانوده از جمله علت های شایع هستند که تک به تک توضیح می دهم

فرهنگ : به طور کلی فرهنگ و اعتقاداتی که در هر جامعه وجود دارد، در رفتار ها و تصمیمات مردم آن جامعه تاثیر گذار است. همانطوری که در بالا اشاره شد، جوامع سنتی پیشتاز در این موضوع هستند. متاسفانه در برخی خانواده ها به جای اینکه به فکر ازدواج موفق و به وقت فرزند خود باشند ، صرفا برای اینکه حرفی پشت سرشون گفته نشه زود به اجبار فرزند خود را در شرایط ازدواج قرار می دهند.

مذهب :  افراد مذهبی بعد از سنین بلوغ جنسی ممکن است برای ترس از به گناه افتادن و داشتن روابط نامشروع  به خواسته خود و یا خانواده تن به ازدواج زود هنگام بدهند.

اشتیاق جنسی : گاهی اوقات، انقدر شور و اشتیاق جنسی فرد بالاست که صرفا به خاطر روابط جنسی به فکر ازدواج می افتد. موضوع به شدت مهمی که در کادر بالا گفته شد را با دقت بخوانید.

وضعیت مالی خانواده : متاسفانه برخی از خانواده هایی که وضعیت مالی خوبی ندارند و به نوعی تعداد فرزندان زیادی دارند، می خواهند فرزند خود زودتر ازدواج کند که خرج شون کمتر شود یا  دختر کم سن خود را به عقد یک فرد میانسال اما دارای وضعیت مالی خوب در می آورند.

ازدواج دیر هنگام

در حال حاضر در جوامع، دیر ازدواج کردن شایع تر از ازدواج زود هنگام است چون محدودیت هایی که یک پسر و دختر قبلا داشتند الان خیلی کم رنگ تر شده. دوستی با جنس مخالف قبل از ازدواج و ازدواج سفید از این دسته موارد هستند. البته علت های مختلف دیگری نیز وجود دارد مثل وضعیت اقتصادی بد، نداشتن کار ، تحصیلات تکمیلی و…

در پیامد های منفی ازدواج دیر هنگام می توان به این موارد اشاره کرد : آن شور و اشتیاق جوانی را دیگر ندارید، صبر و حوصله تان کاهش یافته و از همه مهم تر قدرت باروری با افزایش سن کاهش می یابد و خطراتی را برای خود مادر و بچه ایجاد می کند. اگر بچه دار شوید ، این فاصله سنی زیاد سبب می شود شما نتوانید ارتباط عاطفی و فکری خوبی با فرزند خود ایجاد کنید. اگر سن بلوغ فرزند با سنین یائسگی مادر همزمان باشد، در این برهه زمانی هر دو دچار بحران هویت و بی ثباتی خلقی هستند و هر دو به حمایت عاطفی نیاز دارند.

با این حال ازدواج دیر هنگام مزایایی نیز دارد، ممکن است به سطح درآمد خوبی رسیده باشید، شخصیت و رفتار تون پخته تر شده باشد، در انتخاب همسر عاقلانه تر برخورد کنید.

جمع بندی موضوع

خب دوستان عزیزم، پس تا اینجا متوجه شدیم که صرفا با سن شناسنامه ایمون نمی توانیم بگیم وقت ازدواج هست یا نه، قطعا قبل از ازدواج کردن باید شرایط ازدواج را نیز داشته باشیم. و باید جوری برنامه ریزی کنیم که ازدواج زود هنگام و دیر هنگام نداشته باشیم.

+ بیشتر بخوانید

دوست خوبم نظرتون را در مورد سن مناسب برای ازدواج در قسمت دیدگاه ها ارسال کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *