اختلال بی نظمی خلق اخلالگر (ایذایی)

به صورت خشم و از کوره در رفتن های مکرر و شدید کلامی (داد زدن – فحش دادن) و رفتاری (کتک زدن دیگران – شکستن اشیا) در کودکان بروز می کند، که  این خشم ها با سن کودک همخوانی ندارد و به محرک ها و چیز هایی که مهم نیستند واکنش عصبانیت و خشم را نشان می دهند.

اختلال بی نظمی اخلالگر

این خشم و عصبانیت باید حداقل در 2 محیط  از محیط های (خانواده – مدرسه – دوستان) رخ دهد.

این قشقره ها و فوران های خشم باید در بیشتر ساعات روز و تقریبا هر روز در کودک وجود داشته باشد.

این نشانه ها باید حداقل  3 بار در هفته به مدت حداقل یکسال در فرد وجود داشته باشد و هیچگاه در هر زمان بیش از 3 ماه برطرف نشده باشد.

سن شروع این اختلال از 6 سالگی تا 10 سالگی است که تا 12 سالگی هم می توانیم تشخیص بدهیم.

اگر تا سن 10 سالگی یا نهایت 12 سالگی فرد به این اختلال مبتلا شد، تا 18 سالگی هم  می توانیم برچسب این اختلال را به فرد بزنیم (به عنوان مثال اگر فردی در 16 سالگی به درمانگر مراجعه کرد و این علائم را در سن کمتر از 12 سالگی هم داشت می توانیم به این فرد برچسب اختلال ایذایی بزنیم)

شخصی که به اختلال بی نظمی خلق اخلالگر یا ایذایی مبتلا است نمی تواند اختلال دو قطبی و یا اختلال انفجاری ناپیوسته و یا اختلال نافرمانی نیز داشته باشد.

افسردگی در کودکان

شیوه ها درمان اختلال بی نظمی خلق اخلالگر

درمانی و شناختی رفتاری (CBT): در این روش با تمرکز بر رفتار، افکار و احساسات، به درمانجو کمک می کنیم تا افکار مثبت و الگو های کاربردی صحیح را جایگزین افکار و اعمال نادرست کند.

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT): در این درمان با کمک استعاره ها و تمارین و تناقض به مراجع کمک می کند که هر آنچه را که خارج از کنترل شخصی اش هست را بپذیرد و متعهد باشد به آنچه که زندگی را پر بار می سازد.

آموزش شیوه تربیت فرزند به والدین: درمانگر به والدین شیوه های تربیت مخصوصا نحوه واکنش به رفتارها و صحبت های فرزند را آموزش می دهد.

دارو درمانی: اگر دو درمان قبل جوابگو نبود، برای کاهش علائم این اختلال ممکن است دارو تجویز شود.

معرفی فیلم های سینمایی در زمینه اختلال افسردگی

فیلم شخصیت افسرده

نام فیلم: گسیختگی (Detachment)

موضوع روانشناسی فیلم: اختلال افسردگی

خلاصه فیلم: یک معلم در آخرین روز های کاری خود وارد یک مدرسه جدید می شود، مدرسه ای که دانش آموزان بی بند و باری دارد. این معلم با دانش آموزان خود رابطه برقرار می کند و در این رابطه ها سعی می کند طرز نگاه به زندگی را به آنها یاد دهد. در همین حین به دختری کمک می کند تا به زندگی عادی خود برگردد اما…

فیلم سینمایی شخصیت افسرده

نام فیلم: مردم معمولی (Ordinary people)

موضوع روانشناسی فیلم: اختلال افسردگی

خلاصه فیلم: داستان اين فیلم درباره خانواده‌اي معمولی است. مرگ پسر بزرگ آن‌ها در تصادفی ناگهانی، تغييراتی در زندگی آنها به وجود می ‌آورد. مادر و پدر و پسر كوچک ‌تر خانواده هر كدام نسبت به اين اتفاق واكنش‌های مختلفی از خود نشان می ‌دهند.

♨️ توجه کنید ♨️
با توجه به زیاد بودن فیلم های سینمایی در زمینه افسردگی تصمیم گرفتیم ادامه معرفی فیلم ها را در 4 مقاله دیگر که در مورد افسردگی هستند و در پایین مشاهده می فرمایید بیاوریم و صرفا کلیت افسردگی در معرفی فیلم ها آورده شده است. 

مقالات دیگر در مورد افسردگی

دوست خوبم نظرتون را در مورد اختلال بی نظمی خلق ایذایی در قسمت دیدگاه ها ارسال کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *